Zašto bi svako dijete na svijetu trebalo imati barem jednu tetu

Moguće vrijeme čitanja 2 minute

Natrag na blog

Srećemo ih na svakom koraku. Vjerojatno ih i sami poznajete barem nekoliko (ili ste i sami "ona").

Prepoznat ćete ih po mobitelu punom fotografija nekog malog slinavca i zamazanca. Bez pardona će vam ih gurnuti pod nos, uzdišući pune oduševljenja: "Zar nije sladak/slatka?"

Upozoravamo vas: njima nije stalo do odgovora i ne - rasprava tu neće završiti jer na ovome mjestu one obično zapadaju u delirij, prisjetivši se što je njihovo zlato napravilo jučer.

Ako ćemo pravo, njihovo zlato se popiškilo na lonu. Ili bacilo četkicu za zube u wc školjku, ili profrfljalo kakvu pjesmicu - sve su to trenuci jednostavno neprocjenjivi za nju - TETU.

Ali, ljudi moji, tete su zakon! O tetama samo najbolje. Svako dijete na ovome svijetu trebalo bi imati barem jednu tetu! A evo i zašto:

1. tete nemaju nikakvih problema i nikada nisu umorne
U očima djeteta, to je uistinu tako. Teta ih ne mora previti i staviti na spavanje i naučiti da se četkice ne bacaju u wc školjke. Te dosadne stvari rade mame i tate. Roditelji toliko toga moraju odraditi. Tete ne. Zato su one u očima djeteta vječno nasmijane i raspoložene.

2. tete znaju najbolje igre
Ok, i mama te zna škakljati do besvijesti, a tata sasvim pristojno glumi konjića. Dobre su to igre. Ali i mama i tata se umore. Pa kažu: "ja ne mogu više". No ne i teta! Teta sama izmišlja igre, ona se želi igrati baš poput tebe. Kao da je i sama dijete.

3. tete su dobre čuvalice i tješilice
Već smo zaključili da tete ne dosađuju i da su uvijek dobre volje. Ali, ako im je povjerena zadaća brige za mališana, pretvaraju se u mamu. Tješe te kad padneš. Pažljivo ti pripreme ručak. Okupaju te. Ispričaju 20-30 priča za laku noć (ako ti se tako prohtjelo).

4. tete vole, ali su i zaljubljene
Mama te voli. I tata te voli. Roditelji te vole najviše na svijetu. Ali ni teta nije daleko. A uz to je jednostavno luda za tobom. Možeš joj se popeti na glavu, ako želiš. Možeš je namazati svojom kašicom, ako ti se nije svidjela. Ali nećeš. Ipak je ona tvoja teta :)

5. svih onih tisuću razloga koje nismo mogli ovdje nabrojati


Sljedeći članak
5 razloga zbog kojih biste svoje mališane trebali upisati u knjižnicu
Može li dvogodišnja djevojčica biti stalni i aktivni član gradske knjižnice? Naravno da može!
Admin Bloger
Moguće vrijeme čitanja 3 minute
Kolačići (cookies) nam pomažu pri pružanju usluga. Korištenjem naših usluga, prihvaćate naše korištenje kolačića. i