Nova metoda učenja slova: Personalizirana knjiga koja olakšava život

Moguće vrijeme čitanja 4 minute

Natrag na blog

Jeste li znali da je naučiti slova (i čitati i pisati) najsloženija zadaća s kojom ćete se ikada suočiti? To je vrlo sofisticirana i složena jezična aktivnost s kojom svakodnevno suočavamo – koga? Naše četverogodišnjake, petogodišnjake i šestogodišnjake!
Danas na tržištu postoje brojni materijali koji djeci trebaju pomoći u savladavanju te teške zadaće, no nijedan od njih ne odgovara na svih šest temeljnih zahtjeva koje je prepoznao naš tim stručnjaka.
Evo odgovora do kojih smo došli istražujući na koji način djeca, uopće, uče slova:

Kako djeca uče slova prije škole?

Uzimajući u obzir ovih 6 zaključaka, naš tim je razvio potpuno novu metodu učenja slova, koja će tvom djetetu cijeli proces učenja učiniti zabavnim, uzbudljivim, jednostavnim i – osobnim.

Nova metoda učenja slova

Metoda je kreirana na način da odgovori na svih šest ključnih zahtijeva iz analize. Evo kako:

1. MOJE IME: personalizirana priča
Zbog zahtjeva „moje ime“ kreirali smo personaliziranu knjigu u kojoj će dijete svoje ime pronaći na ukupno 46 različitih mjesta. Međutim, važnije od toga je sljedeće: knjiga je personalizirana na način da se djetetu izravno obraća: ona ga oslovljava i razgovara s njim. Na taj način dijete cijeli proces shvaća vrlo osobno.

2. ZABAVNO: slovarica kao priča, ne udžbenik
Zahtjev “zabavno” ispunili smo tako što smo kreirali čitavu fantastičnu priču o slovima, a ne slovaricu u formi udžbenika. Priča je to u kojoj dijete treba spasiti slova od strašnih Slovoždera – zbog toga putuje u Abecedoniju, upoznaje Redara Abecedara i započinje ludu avanturu u kojoj ima važnu ulogu.

3. RITAM I RIMA: rimovani tekst kroz cijelu knjigu
Ritam i rimu smo primijenili u tekstu cijele knjige. I ne samo to – svako slovo ima zasebnu rimovanu pjesmicu koja sadrži dva ključna motiva na to slovo. Na primjer: Crv kupuje Cipele, Čarobnjak za Čarape, Kornjača Klaviristica, itd…

4. PONAVLJANJE: knjiga postavlja pitanja za ponavljanje
Knjiga obiluje ponavljanjima: svako slovo priča rimovanu pričicu sastavljenu oko dvaju motiva na to isto slovo (bubamarin bicikl, džemperov džep, hobotnica hokejašica...). Zatim slijedi usmeno ponavljanje – knjiga djetetu postavlja zabavna pitanja o pričicama koje je čuo. Osim toga, vezana mobilna aplikacija sadrži memory igru.

5. JAČANJE SAMOPOUZDANJA: knjiga ohrabruje dijete
Djetetova uloga u priči je presudna: ono je tako važno da je jedino koje može spasiti jednu cijelu zemlju od strašne prijetnje. Knjiga ga neprestano ohrabruje kroz pitanja za ponavljanje, a ostali likovi iz priče svojim primjerom mu pokazuju kako treba biti svoj. Na primjer, tvor Tvrtko koji se odluči baviti, ni manje ni više nego: prodajom parfema.

6. RAZLIČITI FORMATI: personalizirana knjiga + mobilni app
Osim knjige, nova metoda učenja slova sadrži i besplatnu mobilnu aplikaciju “Slovarica”.

Aplikacija se sastoji od dva modula: prvi modul je memory igra u kojoj dijete povezuje slova i tako skuplja bodove, a u drugom modulu tim bodovima otključava priče – svako slovo ima svoju priču koju je interpretativno pročitao naš glumac Zoran Pribičević.

Isprobaj novu metodu učenja slova već danas.

BESPLATNO PRELISTAJ KNJIGU

PREUZMI SLOVARICU ZA ANDROID

Sljedeći članak
OTKRIVAMO: 7 stvari koje može samo mama
Snovotvorka Marija
Moguće vrijeme čitanja 5 minuta
Kolačići (cookies) nam pomažu pri pružanju usluga. Korištenjem naših usluga, prihvaćate naše korištenje kolačića. i