Rezultati nagradnog natječaja "Djed Mraz traži junake knjiga" 2017.

Moguće vrijeme čitanja 6 minuta

Natrag na blog

HO, HO, HO... OH, zar je već vrijeme za nove nagrade? Još uvijek nisam zaboravio one od prošle godine, a Snovotvorci su me već zatrpali sa preko 500 novih uradaka! Što da kažem - i ovi su bili divni, opet sam imao velikih problema pri odabiru... Evo ipak najdražih mi 5:

POBJEDNIČKA POSVETA 1: Dijana Benić Lazić
Draga Lu, posuđena od sveMIRA na čuvanje mami i tati, velika djevojčice s odlučnim "neću!" i razigranim "hoću još!".
Nastavi se diviti i čuditi svemu; sjenama, pticama, vjetru, snijegu, bodljama ježa i pjeni u kadi...sve oko nas vrijedno je divljenja. Reci svakom danu "volim te",svaki je dobar baš takav kakav je. I svaki je pravi da naučiš nešto novo.
Već si dovoljno velika da znaš da postojim i da vjeruješ u čuda. Ona su početak mudrosti.
Čarolija nikad ne prestaje, ona se uvijek krije iznutra, u tebi i titra na vršcima tvojih prstiju spremna da pobajkovi sve čega se dotakneš.
I ne zaboravi svaku večer prije spavanja zahvaliti na svemu lijepom što te okružuje.
Pahulje su puse koje ti šaljem sa Sjevernog pola.
Tvoj Djed Mraz
I Rudolf
I vilenjaci
I pingvini
Djed Mraz: Draga Dijana, hvala na ovim divnim mislima. Posudit ću ih, siguran sam, puno puta u pismima dječici! Razumijem, naravno, da je Luana Nola prava inspiracija. Ho, ho, ho! Želim vam puno lijepih trenutaka uz knjigu Čarolija badnje noći.

POBJEDNIČKA POSVETA 2: Maja Kaselj
Draga Lucija,
Nedavno si pitala roditelje da li ja postojim. Razredni kolege poljuljali su ti vjeru u mene i bila si jako tužna. No u dubini svog srca ti vrlo dobro znaš da ja mislim na tebe i da te ni ovog Božića neću zaboraviti. Bez obzira što odrastaš, tvoje srce je i dalje veliko, dječje, tvoja mašta puna je čarolije i samo čeka poticaj za nove avanture. Zato ti ja šaljem ovu knjigu, a tebe molim da zauvijek u duši ostaneš dijete, jer tako ću te moći uvijek posjećivati. Ne zaboravi, čarolija postoji, samo je moraš dovoljno jako željeti.
Tvoj Djed Božićnjak
Djed Mraz: Svake godine imam barem nekoliko ovakvih slučajeva - među školarcima kruže priče da ne postojim. Pih! Vas, Majo, pozivam da Luciji pokažete ovo moje pismo - pa nek' vidi kako se Djedica čak i s odraslima druži, a Lucija neka kolegama pokaže knjigu Čarolija badnje noći u kojoj sam i ja jedan od glavnih likova! Čuj, Djedica ne postoji! Kakva glupost!

POBJEDNIČKA POSVETA 3: Mirna Troskot
Draga moja Tonka,
prije godinu dana ti si bila najbolji mogući božićni poklon za svoje roditelje.
I njih sam tebi poklonio - nadam se da su ti dobri :)
Ove godine vam želim svima pokloniti ovu predivnu slikovnicu - da zajedno uživate u čitanju, maštanju, veselju i ljubavi.
Voli te puno tvoj
Djed Mraz
Djed Mraz: Tonkice, priznajem - kriv sam. Uistinu, ja sam bio taj koji ti je odabrao roditelje - slučaj je to sa svom djecom koja se rode oko Božića. Ali dobro sam izabrao, Tonkice - ne brini :) Mama Mirna - uživajte u knjizi Kako je Tonka došla na svijet!

POBJEDNIČKA POSVETA 4: Irena Stipanović
Dragi Adriane, koliko vidim još čuvaš moje pismo, stoga sam ti htio reći kako si i ove godine na mom posebnom popisu. Osim što si bio izuzetno dobar, marljiv i pažljiv posebno me se dojmilo, kao i ostale stanovnike dalekog sjevera, kako si divan brat i prijatelj svojoj seki Emi. To nije nešto što možeš naučiti iz knjiga i od svojih roditelja, ukoliko to nemaš u svome srcu! Stoga ti, kao nagradu i priznanje, šaljem ovu knjigu kako bi sa svojom sekom Emom mogao doživjeti još jednu pustolovinu. Iako, koliko vidim, još vas čeka pregršt lijepih i veselih pustolovina i trenutaka! Dopusti neka te tvoje veliko srce vodi i dalje, puno te pozdravlja tvoj Djed Božićnjak
Hohoho
Djed Mraz: Eh, za Djedicu nema ničeg dražeg nego kad se braća i sestra lijepo slažu i kad ih mogu poslati zajedno u njihovu vlastitu priču Grad snježnih jahača. A znate što je najljepše od svega, draga moja Irena? I ja sam u toj priči :) Adriane i Ema - vidimo se!

POBJEDNIČKA POSVETA 5: Matija Troskot
Drage moje Franka i Lorena,
Znam da ste vi već sada veeelike cure i da se same uspavljujete (Braaavo na tome!).
Ali isto tako znam da će vam mama i tata ipak rado prije spavanja pročitati ovu suuuper priču :), a nakon tako super priče sigurno slijede i super snovi.
Uživajte u maštanju, ljubavi, sreći i veselju!
Vaš
Djed Mraz
Djed Mraz: Sestre nikada nisu prestare da se zajedno ušuškaju u krevet i poslušaju priču, zar ne? Matija, hvala vam na podsjetniku na to! Franki i Loreni želim puno zabave u njihovoj zajedničkoj priči.

Pobjednicima čestitam i pozivam ih da se jave Snovtvorcima na info@tvornica-snova.hr
Svima ostalima predajem poklon mojih prijatelja Snovotvoraca! Na OVOME LINKU možete besplatno preuzeti personalizirano pismo Djeda Mraza tj. mene! Zamislite koliko će se vaš mališan na božićno jutro iznenaditi kad shvati da mu je Djed Mraz osobno pisao! Ho, ho, ho! :)

Sretan Božić svima - i malima i velikima!
Vaš Djed Mraz

Sljedeći članak
SNOVOTVORCI ISTRAŽUJU: Koja su najpopularnija imena beba u 2017.
859 djevojčica i 793 dječaka poredali smo poimence i saznali koja su imena najpopularnija u Hrvatskoj u 2017. godini.​​
Admin Bloger
Moguće vrijeme čitanja 2 minute
Kolačići (cookies) nam pomažu pri pružanju usluga. Korištenjem naših usluga, prihvaćate naše korištenje kolačića. i