5 najzabavnijih koktela za svaku dječju proslavu

Moguće vrijeme čitanja 5 minuta

Natrag na blog

Tko kaže da su kokteli samo za mame - taj laže.

Šareniji od balona, hladniji od sladoleda, finiji od bombona - na rođendanima klinaca zaradili su kul(tni) status. Neće im odoljeti baš nitko, od mlađih vrtićaraca do ekipe iz šestog ce.

Kako bismo zasladili ljetne proslave i ozarili dječja lica, sastavili smo listu onih najzabavnijih, uz kratke recepte kako ih na brzaka smućkati.

Gledaj i srči. :D

I. Dugine višnjice

Sastojci:
30 višanja maraska

Obojeni sloj:
1 čaša soka od ananasa ili naranče
½ žličice želatine u prahu

Prozirni sloj:
2 čaše soka od jabuke ili bazge
1 žličica želatine u prahu
Šarene mrvice, po želji

Pribor:
zaobljeni kalupi, ulje, papirnati ručnici

1. Kalupe poprskaj uljem pa ih prebriši čistim papirnatim ručnikom, kako bi se želatina lakše odlijepila. Poslaži ih na pladanj ili sličnu tvrdu podlogu.

2. Odreži dno višanja kako bi mogle uspravno stajati. Ostavi ih na papirnatom ručniku da se ocijede.

3. Obojeni sloj: Izlij sok u posudu i dodaj želatinu. Pusti da odstoji minutu ili dvije. Zagrij na laganoj vatri i polako miješaj, dok se ne otopi (oko 5 min.). Ukloni s vatre. Smjesom napuni 1/3 svakog kalupa i pusti da se ohlade (30 min. – 1 h).

4. Prozirni sloj: Ponovi postupak s drugim sokom i ostavi smjesu da se ohladi u zdjeli (oko 15 min.).

5. Kad se sloj u boji ohladio, ubaci višnje u kalupove. Ostatak svakog kalupa pažljivo do vrha napuni prozirnom smjesom. Vrati u frižider i ohladi još par sati (idealno preko noći).

6. Prije serviranja ukloni kalupove i po želji posipaj šarenim mrvicama.

II. Podmorski punč

Sastojci:
1 l soka od limuna
1 l soka od naranče
1 l soka od ananasa
plava boja za hranu, po želji
3 mala akvarija (volumen 4-5 čaša)
1 pakiranje gumenih ribica
Led (za popuniti zdjele), kriške limuna, naranče i limete za dekoraciju, slamke

Pomiješaj sve sokove i ohladi smjesu. Ribicama oblijepi unutarnje stijenke akvarija. Napuni ih ledom tako da ribice „plivaju“ uz rub. U posude pažljivo rasporedi koktel i posluži sa slamkama.

III. Vateni frapei

Sastojci:
1 l sladoleda od vanilije ili jagode
½ čaše šećerne vate bilo koje boje
½ čaše hladnog mlijeka (dodati još po potrebi)
1 čajna žličica ekstrakta vanilije
Šećerna vata, šarene mrvice, otopljena bijela čokolada – za ukras po želji

1. Ako čaše za šutere želiš obrubiti mrvicama, namoči njihov vrh u otopljenu bijelu čokoladu, uroni u mrvice te stavi hladiti.

2. Mikserom izmiješaj sladoled, šećernu vatu, vaniliju i mlijeko. Ulij u čaše, ukrasi vatom i posluži.

IV. Kremaste jabuke

Sastojci:
4 jabuke
1 iscijeđeni limun
1 čašica grčkog jogurta
1 čašica leda
3 žličice agava sirupa
¼ čaše slatkog vrhnja
½ čajne žličice cimeta
4 štapića cimeta

1. Odreži vrh jabuka i izdubi ih da poprime oblik čaše. Poprskaj limunovim sokom da ne posmeđe.

2. U mikseru izmiješaj grčki jogurt, led i agava sirup. Izlij smjesu u svaku od izdubljenih jabuka, prelij tučenim vrhnjem i posipaj cimetom. Štapiće cimeta ubaci kao slamke.

V. Sladoledni šuteri

Sastojci:
12 mini korneta
½ čaše čokoladnih mrvica
1 čokolada za kuhanje
1 čaša otopljenog sladoleda od vanilije
1 čaša slatkog vrhnja
12 višanja maraska (po želji)

1. Ako koristiš velike kornete, oštrim nožem odreži njihov vrh. Mini korneti ne trebaju ovaj korak.

2. Otopljenom čokoladom za kuhanje prekrij unutrašnjost korneta. Okreni ih naopako da višak čokolade iscuri. Umoči njihove rubove u otopljenu čokoladu te zatim u čokoladne mrvice. Posloži ih uspravno i pusti da se ohlade u frižideru.

3. Ohlađene kornete napuni sladoledom, dodaj vrhnje i posipaj ostatkom mrvica. Po želji ukrasi višnjama.

Bonus za mamu: Čestitamo, preživjela si još jedan dječji rođendan. Vrijeme je za nagradu - bilo koji od ovih koktela možeš pojačati bezbojnim alkoholom po izboru (votkom ili rumom).

Živjela!

Izvor: https://www.tablespoon.com/

Sljedeći članak
Personalizirana knjiga o različitostima zbližava braću i sestre
Admin Bloger
Moguće vrijeme čitanja 3 minute
Kolačići (cookies) nam pomažu pri pružanju usluga. Korištenjem naših usluga, prihvaćate naše korištenje kolačića. i