OTKRIVAMO: 7 stvari koje može samo mama

Moguće vrijeme čitanja 5 minuta

Natrag na blog

Danas su mame prave majstorice multitaskinga.
Posao, čišćenje, pranje, peglanje samo su početak dugačke to do liste koju svaka mama ima u glavi.
Nakon svega mora joj ostati snage za redovno davanje pusa za laku noć, tjeranje čudovišta koje se skriva u ormaru, brisanje nosića i sve ostale zahtjeve njenog malog blaga.
Kako ti to uspijeva?
Sigurni smo da su mame prikriveni superjunaci koji ispod svakodnevne odjeće nose veliko sjajno slovo „M“ na prsima. Pssst..nećemo nikome reći.

1. Ljekoviti poljubac
Priča se da mamin poljubac u sebi krije lijek za sve od izgubljenog najdražeg plišanca do razbijenog koljena. Kad mu se još pridruži i nježan mamin zagrljaj, svi problemi na svijetu magično nestaju.
Upute za korištenje – upotrijebiti u situacijama kada niti jedan drugi lijek ne pomaže. Puse se mogu davati i preventivno nekoliko puta dnevno.

2. Mama je uvijek spremna na sve
Poznata ti je ova situacija – u trgovini ste, sve s popisa si uspješno ubacila u kolica i krenula prema blagajni.
No, vješti trgovci su se pametno dosjetili najslađe čokoladice staviti točno pored blagajne.
Tvoj mališan gleda u svoj najdraži slatkiš, ti gledaš u njega. Sekunde do katastrofe odvijaju se pred tvojim očima. Da nemaš svoju supermoć zapažanja i najbrže mamine reflekse čitava polica uskoro bi završila na podu. Ovako, vidiš samo blago razočaranje u djetetovim očima kada mu objašnjavaš da može izabrati samo jednu čokoladu.
Bravo mama, spasila si svijet (ili barem uši ostalih kupaca od prodornog dječjeg plača).

3. Gospodarica vremena
Žena zmaj? Prije žena sat.
Vrijeme za hranjenje, vrijeme za spavanje, vrijeme za buđenje u vrtić, vrijeme za odlazak doktoru…sve sate i datume imaš u malom prstu.
Čak uspijevaš pronaći i vrijeme za sebe.
Dobro, u cik zore dok svi ostali spavaju, ali hej, bolje išta nego ništa.

4. Povremena nevidljivost
Ne treba ti Harryjev plašt nevidljivosti jer ti točno znaš što učiniti kada jednostavno više ne možeš.
Tvoje tajno oružje je baka servis.
Kada se pojaviš na vratima baka servisa, tvoj te mališan nekim čudom prestane primjećivati dok ga baka servis omamljuje poljupcima. Tada je tvoja savršena prilika za bijeg.
Što radiš u tom magičnom vremenu kada si nevidljiva? Spavaš, meditiraš s hidratantnom maskom na licu, uživaš u tišini…mogućnosti su bezbrojne.

5. Doktor u kući
Tebi ne treba dr. Oz kako bi znala ima li tvoj mališan temperaturu.
Ne treba ti ni toplomjer jer tvoje usne mjere točnije od njega. Već na prvi pogled znaš je li riječ o prehladi ili vodenim kozicama, a vrlo si uspješna i u razotkrivanju lažnih simptoma kojima se vješti malci znaju poslužiti kada im se ne ustaje iz kreveta.

6. Detektiv u slobodno vrijeme
Možda nisi uvijek tako britanski elegantna kao Sherlock, ali zato i u gluho doba noći znaš gdje se sakrio omiljeni Medo. Tvoje detektivske sposobnosti posebno dolaze na vidjelo kada se jedna čarapa iz para odluči na samostalan život u nekom drugom dijelu ormara umjesto u ladici za čarape.

7. Jača od čudovišta
Uz sve ove supermoći najveću smo ostavili za kraj.
Ona grli i štiti, ljubi i voli, briše sve suze i ožiljke. Legenda kaže da je toliko velika da može pobijediti sva čudovišta iz dječjih ormara zajedno. Pogađate, riječ je o bezuvjetnoj majčinskoj ljubavi.
Nemoguće ju je sažeti u nekoliko rečenica pa smo o njoj morali napisati čitavu knjigu.
Kako izgleda majčina ljubav na djelu i je li uspjela pobijediti kamene divove, obraniti se od dvoglavih sirena i probiti se do olujnog otoka pročitaj u našem novom hitu „Mamino blago“.
Tko zna, možda se čak prepoznaš u našoj hrabroj kapetanici (wink, wink).

PRELISTAJ MAMINO BLAGO

Sljedeći članak
Saznaj zašto je ovo najbolji božićni poklon za djecu
Snovotvorka Marija
Moguće vrijeme čitanja 4 minute
Kolačići (cookies) nam pomažu pri pružanju usluga. Korištenjem naših usluga, prihvaćate naše korištenje kolačića. i