[MAMINA STRANA PRIČE] Što sam naučila u izolaciji

Moguće vrijeme čitanja 5 minuta

Natrag na blog

Biti zatvoren u kući teško je samo po sebi. Biti zatvoren s dvoje klinaca... pravi je izazov!
O tome smo popričali s Morenom Pavić, influencericom poznatijom kao @curly_morena, i ponosnom mamom Laure i Sofije.
Kako je to biti kod kuće s dvije curke, uspijeva li biti produktivna i koju je lekciju iz svega izvukla, pročitaj u nastavku.

I. Kako je novonastala situacija utjecala na tvoju svakodnevicu? Što se promijenilo i na koji način?

Otkad smo u izolaciji, dnevna rutina nam izgleda malo drugačije. Suprug i dalje ide na posao, a ja ostajem doma s curama. Baš to je najveća promjena – nas tri opet smo zajedno 24 h dnevno.
Laura ide u drugi razred i moram priznati kako joj nije teško palo to što ne ide u školu. Odličan je učenik i doma odrađujemo sve što joj učiteljica pošalje. Sofiju je čuvala baka, ne ide u vrtić, a sada smo sve na okupu. Što se tiče mene, uvijek sam se žalila kako mi fali vremena i sad sam ga dobila. U svakoj situaciji trudim se pronaći pozitivnu stranu.

II. Kako koristiš vrijeme u izolaciji? Imaš li kakav savjet za druge mame kako ga najbolje iskoristiti, da bi se osjećale zadovoljno i ispunjeno?

Izolacija me potakla da budem produktivna i riješim se svih nepotrebnih stvari po kući. Troše nam vrijeme, energiju i novac. Počevši od tavana, napravila sam generalku cijele kuće, i to bih preporučila svima. Jako očuvane ili nove stvari prodajte, neke poklonite, a ostatak odnesite na reciklažu. Osjećat će te se rasterećeno i sretno. Krenite od npr. kuhinje, pospremite i očistite sve ladice, ormariće, nekorišten aparate i sl. Svaki dan odredite drugu prostoriju u kući. Uključite i djecu, uvijek im dajte zadatke kako bi se i oni osjećali korisno.

III. Kako izgleda tvoj prosječan dan u izolaciji? Uspijevaš li pronaći vremena za sebe?

Vremena za sebe napokon imam, sve stignem napraviti. U jutarnjim satima pospremim kuću, stavim prati rublje pa skuham ručak. Popodne Sofija spava, a Laura i ja odmaramo. Balkon nam je spas, otvorili smo sezonu sunčanja. Sofiji sam stavila igračke na balkon tako da i ona ima zanimaciju. Zadnjih dana odlazimo u šetnje u blizini mjesta gdje živimo, naravno gdje nema ljudi, i curke uživaju. Trče, skaču i baš im to najviše fali u ovoj izolaciji.

IV. Jeste li otkrili kakve nove hobije?

Jesmo! Cure su zavoljele knjige, a jedna od omiljenih im je "Ptičji Eldorado“. Cure obožavaju čuti svoja imena dok im čitam i vidjeti svoje likove u knjizi kako istražuju te pomažu drugim likovima. Zahvaljujući toj knjizi, naučile su da nismo svi isti i da različitosti treba prihvaćati kao nešto dobro, a ne skrivati to što nismo poput drugih. Svi smo za nešto talentirani, samo moramo otkriti za što.

V. Brinete li se muž i ti oko budućnosti?

Kada su zatvorili sve osim prehrambenih trgovina, shvatili smo ozbiljnost cijele situacije. Ipak, jako smo smireni i na nju ne gledamo panično. Svijesni smo kako će sve proći i potrebno je misliti pozitivno. Jačamo imunitet, pokušavamo se što zdravije hraniti. To bih preporučila svakome.

VI. Koja je najvažnija lekcija koju si izvukla iz čitave situacije?

Ova situacija naučila me je kako su materijalne stvari nebitne te da previše novca trošimo na odjeću koju ne stignemo ni nositi. Sreća i zdravlje su najbitniji, a moram priznati kako sve više razmišljam o životu izvan grada. Tko bi rekao da ću to ikada pomisliti!

VII. Što ćete prvo učiniti kao obitelj po izlasku iz izolacije?

Curama je najteže palo to što ne mogu odlaziti u park, to im nekako najviše nedostaje. Tamo ćemo prvo otići čim sve prođe, a planiramo i izlet na more kod bake i djeda.

Možda smo svi još uvijek zatvoreni u kućama, no to ne znači da su sva putovanja obustavljena.
Ona knjiška se odvijaju prema planu.
Zato pošalji svojih dvoje djece u personaliziranu avanturu – toplu, čudesnu, samo njihovu – i zabava će trajati SATIMA.
Destinacija? Ptičji Eldorado.
Propusnica? Nije potrebna.

BESPLATNO PRELISTAJ ODMAH

Sljedeći članak
20 najluđih izolacijskih trenutaka vaših klinaca
Snovotvorka Antonela
Moguće vrijeme čitanja 4 minute
Kolačići (cookies) nam pomažu pri pružanju usluga. Korištenjem naših usluga, prihvaćate naše korištenje kolačića. i