Kako zbližiti dvoje djece? Imamo 7 najboljih načina

Moguće vrijeme čitanja 4 minute

Natrag na blog

„TI SI NAJGORA SESTRA NA SVIJETU!“
Vrisak. Plač. BUM. TRAS. TRŠŠŠŠ!
Ako si mama dvoje djece, scenarij ti je itekako poznat. Ono što počne kao mirna dječja igra, brzo se pretvori u pokolj. I što onda?
Roditelji igraju ključnu ulogu u poticanju dobrih odnosa i ublažavanju konflikata među braćom i sestrama. Nauči ih kako da postanu i ostanu best frendovi forever – uz pomoć ovih savjeta:

1. Ne uspoređuj ih
Ništa ne potiče rivalstvo među braćom i sestrama kao izjave poput „Zašto me ne slušaš kao tvoja sestra?“ ili „Tvoj brat nije tako bezobrazan.“ Izbjegavaj ih kako ne bi započela nepotrebne sukobe.

2. Pokušaj shvatiti zašto se svađaju
Pokušavaju li privući tvoju pažnju? Svađaju li se kad su umorni ili im je samo dosadno? Kada uočiš uzorak njihova ponašanja, bit će lakše usredotočiti se na rješavanje problema.

3. Nauči ih cijeniti vlastite različitosti
Jedan klinac ti uživa u čitanju, dok drugi obožava glasne, dinamične aktivnosti? Razlike u temperamentu i karakteru mogu dovesti do konflikata. Pokušaj se naizmjenično angažirati u obje vrste aktivnosti ili im pronađi zajednički interes.

4. Neka rade na projektu kao tim
Bilo to krečenje sobe ili čišćenje garaže, pronađi im zanimaciju koju će odraditi zajedno! Ovakve aktivnosti i vježbe jačaju timski rad i suradnju među članovima. Bonus ako udruže snage protiv mame i tate.

5. Razvijaj vještine slušanja
Iznimno su bitne za prihvaćanje tuđeg stajališta i razvoj empatije. Potiči ih na međusobno slušanje i razumijevanje misli i osjećaja onog drugog.

6. Nauči ih kako se svađati
Ljudi koji se vole ne slažu se uvijek – to je naprosto tako. Važan je način na koji pristupamo tim nesuglasicama. Nauči ih kako ne moraju uvijek imati isto mišljenje o stvarima, ali to ne znači da se moraju vrijeđati ili tući.

7. Pokaži im važnost veze između braće i sestara
S vremena na vrijeme ih podsjeti da se s ljubavi unutar obitelji, posebno između braće i sestara, ništa ne može usporediti. Iako se trenutno možda radije druže s prijateljima, odrastanjem će si postati mnogo važniji. U shvaćanju ove neraskidive veze pomoći će im „Ptičji Eldorado“, personalizirana knjiga koja zbližava braću i sestre.


U dvoje je uvijek bolje!
Čarobno je biti junakom svoje priče, ali zna biti usamljeno.
Zato u ovu personaliziranu avanturu
tvoj duo ulijeće – zajedno!

U par klikova do bratskih likova!
Pažljivo izgradi ilustrirane likove - ima li braco vojničku ili jež frizuru,
je li seka plavojka ili crnka...
A sve to kako bi dvojac u priči bio sladak k'o pravi!

„Mama, pa to smo mi!“
Čim braća i sestre vide svoje likove,
pripremi se na oduševljene krikove.


Personaliziraj jednu za svoj duo i nauči ih najvažniju lekciju – jedan drugome su najbolji prijatelji.

BESPLATNO PRELISTAJ

Ako još uvijek nisi sigurna kako djeluje, poslušaj što je o njoj rekla mama Leonora:
"Mir, mir, mir, nitko nije kriv..." Najčešće izgovorena rečenica kad imaš dvoje djece. Barem dok nismo na poklon dobili "Ptičji Eldorado", personaliziranu knjigu za dvoje djece. Otad se moji nestašci uspijevaju složiti oko jedne stvari – što čitamo prije spavanja."

I JA ŽELIM SVOJU!


Sljedeći članak
Zašto dopustiti svojoj bebi da se zamusa? Imamo 6 razloga
Snovotvorka Antonela
Moguće vrijeme čitanja 3 minute
Kolačići (cookies) nam pomažu pri pružanju usluga. Korištenjem naših usluga, prihvaćate naše korištenje kolačića. i