5 brzih uskršnjih slastica za klince

Moguće vrijeme čitanja 4 minute

Natrag na blog

Mame i tate, za ovaj Uskrs ne pecite samo vi.
Zaposlite i svoje klince – neka vam pomognu napraviti ove deserte koji izgledaju slatko, a okusom su još slađi.
Zasučite rukave i smućkajte ih zajedno. Gotovo dok si rek'o uskršnji zeko.

I. Kikiriki gnijezda

SASTOJCI:
1 pakiranje komadića bijele čokolade
¾ šalice maslaca od kikirikija
1 pakiranje noodlesa
2 šalice mini sljezovih kolačića
Pakiranje mini čokoladnih jaja

PRIPREMA:
1. Komadiće bijele čokolade i kikiriki maslac staviti u veliku posudu. Zagrijati u mikrovalnoj dok se gotovo ne otopi, miješati dok smjesa ne postane glatka.
2. Dodati sljezove kolačiće i noodlese. Miješati dok ih smjesa ne prekrije.
3. Za svako gnijezdo, smotati otprilike ¼ smjese na protvan obložen papirom za pečenje. Staviti 3 čokoladna jaja na sredinu te čvrsto pritisnuti. Pustiti da se ohladi otprilike 30 min i čuvati na hladnom mjestu.

II. Mrkvice u šalicama

SASTOJCI:
¼ šalice sirupa od karamele
4 mini pudinga
¼ šećera narančaste boje
1 duguljasti zeleni bombon
2 oguljene, po dužini odrezane banane
2 zdrobljena čokoladna keksa

PRIPREMA:
1. Umiješati 1 žlicu sirupa od karamele u svaku šalicu pudinga. Šećer narančaste boje istresti u plitku posudu. Narezati zeleni bombon na manje komadiće, za vrh mrkve.
2. Vrh banane izdubiti nožem. Svaku polovicu banane obložiti šećerom sa svih strana i umetnuti bombone na vrh.
3. Umetnuti svaku polovicu banane u čašicu pudinga. Puding posuti zdrobljenim čokoladnim keksima. Poslužiti odmah.

III. Čokoladna jaja na oko


recept & fotka: mako.land

SASTOJCI:
3-4 mliječne čokolade ili one za kuhanje
1-2 bijele čokolade
Žuti bomboni po izboru

PRIPREMA:
1. Otopljenu mliječnu čokoladu izliti na protvan i ravnomjerno rasporediti špatulom. Ostaviti par minuta da se blago stvrdne, ali da ostane mekana na dodir.
2. Žlicom na mliječnu čokoladu nakapati veće kapljice otopljene bijele čokolade.
3. U kapljice bijele čokolade utisnuti žute bombone. Čokoladu ostaviti da se ohladi, a potom je narezati nožem i poslužiti.

IV. Muffin zečići

SASTOJCI:

Muffini od limuna:
1 kutija miksa za muffine
3 jaja
Naribana korica limuna
¼ šalice svježeg limunovog soka
2/3 šalice mlijeka
½ šalice kiselog vrhnja
1/3 šalice ulja

Glazura od sira:
220 g krem sira
½ šalice otopljenog maslaca
3-4 šalice šećera u prahu
2 žličice ekstrakta vanilije

Zečje uši:
Pakiranje sljezovih kolačića
Ružičasti šećer

PRIPREMA:
1. Zagrijati pećnicu na 180°. Na protvan poslagati kalupe za muffine.
2. Usipati miks za muffine u veliku posudu. Dodavati ostale sastojke dok smjesa ne postane glatka.
3. Napuniti ¾ svakog kalupa smjesom i peći 15-20 min. Pustiti ih da se ohlade.
4. Glazura od sira: pomiješati krem sir i maslac. Dodavati šećer u prahu do željene gustoće. Umiješati ekstrakt vanilije.
5. Zečje uši: sljezove kolačiće prerezati napola, dijagonalno i umočiti u ružičasti šećer.
6. Dodati glazuru na ohlađene muffine i svaki ukrasiti parom zečjih ušiju.

V. Zečje guze

SASTOJCI:
Tijesto za kekse od vanilije
Bijela i ružičasta glazura
Mini sljezovi kolačići
Ružičasti M&M bomboni

PRIPREMA:
1. Razvaljati tijesto za kekse ravnomjerno na protvan. Izrezati okrugle oblike (tijelo) i ovalne (stopala). Peći prema uputi.
2. Raširiti glazuru po okruglim i ovalnim ohlađenim keksićima. Ovalne utisnuti na rubove okruglih keksića, a sljezove kolačiće na njihovu sredinu (repić). Šape oblikovati utisnutim M&M bombonima, kao na slici. Pustiti da se ohladi oko 2h.

Svoje uskršnje zalogajčiće podijeli s nama na Instagramu – ne zaboravi nas označiti @tvornica_snova. Veselimo se tvojim kreacijama!

Sljedeći članak
[URADI SAMA] Kako izraditi preslatke zečje uši
Snovotvorka Antonela
Moguće vrijeme čitanja 4 minute
Kolačići (cookies) nam pomažu pri pružanju usluga. Korištenjem naših usluga, prihvaćate naše korištenje kolačića. i