2.a, hvala!

Moguće vrijeme čitanja 2 minute

Natrag na blog

Baš neki dan mi Snovotvorci bili smo jako gladni. A nismo imali ideju o tome što kuhati. Malo smo prosurfali. Ni na Coolinarici ništa novo. Onda smo pretražili ladice - a u njima brojne kuharice. No jedna nam je posebno zapela za oko - kuharica 2.a. Odmah smo zamutili pitu od jabuka, miješanu marmeladu i miješanu salatu - sve troje za jednu užinu! Hvala vam, 2.a, za kuharicu koju ste sastavili posebno za svoje Snovotvorce!

Ne znate o kojem 2.a govorimo?

Govorimo o 17 supercool mališana Osnovne škole Gradec koji su nam prije 2 godine pomogli u realizaciji istraživanja "Utjecaj personalizirane knjige na čitalačke navike djece". Bila je to sjajna avantura sa pregršt teza, hipoteza, metoda i ostalih dosadnih stvari iz kojih su proizašla prijateljstva, super kuharice i zabavni trenuci djece i njihovih roditelja, koji su im pomogli pročitati tu neobičnu lektiru!

Grickajući krastavce iz hladne salate i pušući u vrelu pitu u rukama, nazvali smo pedagoginju Katarinu, školsku knjižničarku Marinu i nastavnicu Irenu kako bismo provjerili kako naši mališani sada, 2 godine od istraživanja, čitaju.

Istraživanje iz 2014. godine, naime, utvrdilo je kako je čak 82,35% pojedinačnih ispitanika pokazalo pojačan interes za personaliziranom knjigom (interes veći od njihovog uobičajenog interesa za knjigom), a njihovo danje praćenje zabilježilo je 58,82% pojedinačnih ispitanika koji su nastavili pokazivati veći interes za knjigama nakon susreta sa personaliziranom knjigom.

Trude se, odgovorile su nam kroz smijeh. Ali mogli biste nas opet posjetiti, dodale su.

I mi ćemo se rado odazvati. Zašto? Jer volimo raditi. Čitati. I papati.

Za one koji žele znati više o personaliziranim knjigama i njihovom utjecaju na dječji razvoj, ponovno objavljujemo cijelo istraživanje!

Ovdje kliknite za cijelo istraživanje

Dobar tek! :)

Sljedeći članak
Ptičji Eldorado: Avantura Andrijane i Biljane
Kako je nastala ideja za novu personaliziranu bajku sa dva glavna lika
Admin Bloger
Moguće vrijeme čitanja 2 minute
Kolačići (cookies) nam pomažu pri pružanju usluga. Korištenjem naših usluga, prihvaćate naše korištenje kolačića. i